Bugün, 22 Eylül 2024 Pazar

Seyhan’dan “engelli” hassasiyeti

Seyhan’dan “engelli” hassasiyeti

Seyhan’dan “engelli” hassasiyeti

Seyhan Belediyesi, “3 Aralik Dünya engelliler Günü” nedeniyle bedensel engellilere tekerlekli sandalye dagitimi gerçeklestirdi. Törende konusan Baskan Akif Kemal Akay,  engelli bireylerin sorunlarinin asilmasi için çalismaya devam edeceklerini kaydetti. Yasar Kemal Kültür Merkezi önünde yapilan Tekerlekli Sandalye dagitim törenine, Engelli bireyler, Mahalle muhtarlari ve Belediye bürokratlari katildi. Engellileri tek tek selamlayan Baskan Akay, daha sonra yaptigi konusmada 3 Aralik’in, 1992 yilinda Birlesmis Milletler tarafindan Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildigini animsatti. Akay “Biz engellilerin yasam kalitesini artirarak “engelsiz bir yasam” sürmeleri ve toplumun diger kesimlerinin yararlandigi tüm hizmetleri ayni oranda kullanabilmelerine yönelik hassasiyetimize en yüksek noktada devam ediyoruz” dedi.

 

“ENGELLILERIN TÜM IS VE ISLEMLERDE HIZMETE ULASMASINI SAGLIYORUZ”

Her insanin engelli olma ihtimalinin bulundugunu animsatan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay söyle konustu; “Biz bu gerçegi bilerek hareket ediyoruz. Belediye olarak, yetki ve sorumlulugumuz dahilindeki tüm is ve islemlerde, hayata geçirdigimiz projelerde, verdigimiz hizmetlerde, göz önünde bulundurdugumuz ilk kriterlerden biri engelli hemsehrilerimizin bu hizmetlere nasil ulasacaklari ve bu hizmetlerden nasil yararlanacaklari olmustur”

 “TEMEL HEDEF HER ENGELLI KAVRAMINI ORTADAN KALDIRMAK”

Engelliler gününde bir seyler yapmanin mutlulugunu yasadiklarini aktaran Baskan Akay, sunlari söyledi;

“Düsüncemiz tümüyle “Engelsiz bir yasam” olusturmak.  Çalismalarimizda birinci önceligimiz dezavantajli guruplarla beraber olmak onlar için çalismaktir. Bunlarin basinda engelliler hep ilk sirayi olusturdu. Aslinda topyekun kent içinde engelli kavramini ortadan kaldirmak gerekiyor. Ancak bu zaman istiyor. Ama biz bunun bir parçasini basarmanin mutlulugunu yasamak istiyoruz. Bedensel engelleri ortadan kaldirmak mümkün olmasa da, zihinlerimizdeki engelleri kaldirarak birçok sorunun üstesinden gelebiliriz. Sorunlarinizin asilmasi umuduyla Engelliler gününüzü kutluyor ve sizi anladigimizi belirtiyoruz”

TEKERLEKLI SANDALYELER HAK SAHIPLERINE DAGITILDI

Konusmanin ardindan hak sahiplerine 14 akülü ve 5 manüel tekerlekli sandalye dagitildi. Seyhan Belediyesi, degisik zamanlarda da tekerlekli sandalye dagitimlarini sürdürecek.



  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 29.6 ° / 19.8 ° Güneşli